Profesori

Ani Parapiru

Ani Parapiru

Director

gradinita@helikon.ro

Ani Parapiru face parte din echipa Helikon de 13 ani. Este un profesor care și-a dorit să fie educatoare, a terminat Litere la Iași dar în timpul practicii pedagogice când i s-a spus că: „Ai avut pretenția să lucrezi cu toată clasa, trebuia să-mi ceri o listă cu ăia 2-3 buni și să-ți faci lecția cu ei” și-a promis că așa nu va fi profesor niciodată. În ultimul an de facultate, în drum spre facultate trecea pe lângă o grădiniță și acolo erau copiii fericiți și și-a zis: „Eu vreau să fiu educatoare”. S-a întors în Călărași, a întâlnit-o pe Oana Moraru caare a inspirat-o și a devenit voluntară la Grădinița Helikon. A învățat repede de la Oana cum se face, s-a angajat la Helikon dar la prima brigadă, o inspectoare, foarte drăguță, de altfel, i-a zis: „Deși ai facultatea de Litere, trebuie să te trec în procesul verbal ca necalificată”. S-a supărat, a început a doua facultate – Pedagogia învățământului primar și preșcolar și a terminat între timp și Masterul – Management educațional la București. A predat la Clasa Pregătitoare (Grupa pe atunci) 7 ani, după care, la cererea părinților, a mers mai departe cu copiii până în clasa a IV-a, cu care a crescut împreună ca om și ca mamă.

Pentru că teoria o știa, dar avea nevoie de experiență, a participat și participă la multe cursuri de formare (de la cursuri de Gândire laterală, Creativitate, Inteligență socio-emoțională, la Cursuri de NLP, de Dezvoltare personală, Educator specializat, Curs ABA, Incidental Play etc.). Crede în formarea continuă iar când a devenit mamăs-a gândit „Ce poate să se întâmple!” și de atunci se updatează în fiecare zi alături de băiatul ei – Theodor Daniel (2 ani și 6 luni) care îi demonstrează zilnic că „teoria ca teoria, dar practica te omoară”.

 Dictonul ei este: „Dacă un copil nu poate învăța cum îi predăm noi, adulții, atunci adultul trebuie să schimbe ceva și să bucățească noțiunea predată în pași mici până va fi înțeleasă”.

„Cred cu tărie că inteligența emoțională este la fel de importantă ca și inteligența academică. Din păcate, școlile noastre sunt pline de copii deștepți, cu mare potențial care nu știu să-și recunoască și să-și exprime nevoile! Trebuie să facem ceva noi, adulții să-i ajutăm pe acești copii minunați!”

Ani, suntem recunoscători că faci parte din echipa Helikon!

 

Director

Gradinita Helikon

12/01/2022

 

12/20/2014

Educator

Gradinita Helikon

logoHelicon

Helikon - Educație și Armonie!

©2023 

Image

Grădinița Helikon

Informatii utile
gimnaziulcarol@yahoo.com 

Luni - Vin, 2022
8:00 – 18:30
Romania, Calarasi
Strada București 159

0242316473
gimnaziulcarol@yahoo.com

Share